Opptaksprøve – hva er det og hvorfor trenger du en?

Det kan virke som om evnetesten er et ekstra hinder flyskoler har plassert mellom den potensielle studenten og drømmen om å bli pilot. Selv om det er sant at den hjelper oss å fastslå om du har det som trengs for å fullføre utdanningen, har den en enda viktigere funksjon: Sikre at du har det som trengs for å få din første jobb!

HVORFOR TRENGER JEG EN?

Det første spørsmålet er ganske enkelt å svare på: Du trenger den for din egen del!

Det kan virke som om evnetesten er et ekstra hinder flyskoler har plassert mellom den potensielle studenten og drømmen om å bli pilot. Selv om det er sant at den hjelper oss å fastslå om du har det som trengs for å fullføre utdanningen, har den en enda viktigere funksjon:

Sikre at du har det som trengs for å få din første jobb!

Når du er uteksaminert fra flyskolen og starter jobbsøkingen er det nesten garantert at framtidige arbeidsgivere vil gi deg lignende tester. De vil mest sannsynlig ikke være identiske med de vi har, men de vil definitivt teste de samme kategoriene for å avgjøre om du har ferdighetene som trengs for å bli en vellykket profesjonell pilot.

VIL DET Å BESTÅ TESTEN GARANTERE MEG EN JOBB?

Et jobbintervju vil bestå av flere deler. I tillegg til den vanlige intervjudelen kan du få tekniske spørsmål, evalueres i simulator og kanskje til og med gjennomføre gruppeøvelser. Å bestå evnetesten vil på ingen måte garantere deg jobb, men det gir en klar indikasjon på at du har det som trengs for å bli kommersiell pilot. Du kan også møte på evnetester som en del av intervjuet hos noen flyselskaper. Så høres det ikke ut som en god idé å bestå en slik test før du investerer masse tid, penger og arbeid i å bli pilot? Vi synes det …

HVA BLIR JEG TESTET I?

De spesifikke detaljene i de forskjellige evnetestene kan vi ikke gå ut med. Men det er ikke noen hemmelighet hvilke kategorier vi tester og noen av disse kategoriene tester evner som kan forbedres gjennom å øve.

En evnetest inneholder vanligvis forskjellige deler som tester disse kategoriene:

        / Personlighet

        / Øye-Hånd koordinasjon

        / Retningssans

        / Multitasking

        / Monitoreringsevne

        / Logisk tenkning

        / Engelsk

Vil du lære mer om hvordan du kan forbedre deg i disse kategoriene? Last ned vår guide: «Admission Handbook»

KAN JEG FORBEREDE MEG TIL TESTEN? 

Det korte svaret er ja. På samme måte som du kan trene kroppen, kan du også gjøre hjernen din bedre, sterkere og raskere. Noe av det viktigste du kan gjøre for å prestere bra på testen er å få en god natts søvn og spise en sunn og god frokost før du skal ta den.

Hvis du ønsker litt tips og triks til hvordan du kan forberede deg foreslår vi at du tar en titt på guiden vår som du finner ved å følge linken under.

Klar for å lære mer? Last ned guiden

 

Del på: