Logo

Meny

Bli pilot!

Pilotutdanningen hos oss er et 20 måneders intensivt studium hvor du fordyper deg i yrket og forbereder deg på et liv i lufta. Studiet krever motivasjon, struktur og gode holdninger fra dag 1.

Når du er ferdig utdannet pilot fra OSM har du alle sertifikater du trenger for å bli ansatt som pilot i flyselskap, og du kan starte din karriere i lufta.

Kommende startdatoer:

19. August 2024 – Norge
21. August 2024 – Sverige
15. Januar 2025 – Norge
22. Januar 2025 – Sverige

Opptakskrav.

For å starte på en pilotutdanning hos oss er det visse krav du må oppfylle, men det er flere veier til drømmen. Du må enten ha fullført videregående skole, ha fagbrev eller komme inn via realkompetanse.

Studieløp.

Uavhengig av om du starter høst eller vår vil du i løpet av de 20 månedene ha alle sertifikater du trenger for å starte en karriere som pilot i et flyselskap (CPL ME/IR with frozen ATPL).

Slik søker du.

For å søke på pilotutdanningen hos oss må du bestå vår nettbaserte opptaksprøve. Opptaksprøven vil også teste din egnethet til å bli pilot, blant annet gjennom å se hvor dine styrker og svakheter ligger. Ved bestått opptaksprøve har du gode forutsetninger for å bli en solid pilot.

Pris og Finansiering.

Pilotstudiet hos oss er finansiert av lånekassen. Det betyr at du kan søke om lån og stipend som dekker store deler av kostnaden for vårt Airline Ready Pilot Program.

Møt oss på åpne dager og informasjonsmøter

Karriere.

Over 80% av piloter utdannet hos oss er i relevant jobb innen 1 år etter endt utdannelse. Ifølge Boeing er behovet for nye piloter enormt i årene som kommer, og bare i Europa trengs 115 000 nye piloter de neste årene.

Studentlivet.

Som student hos oss kan du forvente deg en intens, men svært givende studietid. Livet som student har både blå himmel og dager med litt turbulens. Vi hjelper deg å holde marsjfarten oppe, og veileder deg trygt gjennom studiet.

Følg oss på Instagram