Opptakskrav.

Å være pilot innebærer et stort ansvar og det er derfor en del krav du må oppfylle for å kunne starte utdannelsen hos oss. Det er heldigvis flere veier til denne drømmen.

FOR Å STARTE PÅ PILOTSTUDIET HOS OSS MÅ DU:

  1. Fullført og bestått videregående utdanning (generell studiekompetanse), bestått fagbrev eller ha fylt 23 år*
  2. Bestå vår opptaksprøve

         / Book opptaksprøve her /

  3. Ha et gyldig EASA Klasse 1 medisinsk sertifikat

           / Hva skjer på din første flymedisinske undersøkelse klasse 1? /

*Dersom kandidat ikke har bestått videregående opplæring i form av studiekompetanse kan en realkompetansevurdering gjennomføres dersom kandidat  fyller 23 år i opptaksåret.

Det er ikke krav til politiattest for å starte på pilotutdanning, men du må vise politiattest for å få adgang til flyplasser når du søker jobb i flyselskap. Les mer om dette på www.luftfartstilsynet.no

Internasjonale studenter må sørge for å ha gyldig student visum for Norge eller Sverige. Dette kan du lese mer om på www.UDI.no for Norge eller www.migrationsverket.se for Sverige.

En uke før oppstart, får du tilsendt forberedende matematikk og fysikk kurs av oss, som du gjennomfører før skolestart. Kursene er skapt for deg som student slik at du får frisket opp relevant kunnskap, som vil gi deg de beste forutsetningene for en flygende start på utdanningen hos OSM Aviation Academy.