Logo

Meny

Hva er det beste med å studere til pilot ved OSMAA?

I dette blogginlegget har vi snakket med to av våre studenter ved OSM Aviation Academy i Arendal. Hvis du er nysgjerrig på hvordan det er å studere i Arendal og vil finne ut hva som er det beste med å studere til pilot ved OSM Aviation Academy er – fortsett å lese her

Studentpilot Emily Schøyen og Sondre Larsen

Si hei til våre to elever, Emily Schøyen og Sondre Larsen, fra flyskolen vår i Arendal, Norge. Emily startet First Officer-programmet i september 2020 (FOP 20-2) og er for tiden i langrennsfasen. Sondre går også på First Officer-programmet og startet opp i mars 2021 (FOP 21-1). Sondre er for tiden i fase 1 med bare et par flyreiser igjen før sin første solo etter å ha deltatt på programmet i bare 3 måneder. Sondre legger til: «Dette er den typen ting du forteller ikke-pilotvennene dine, og de tror deg ikke engang.»

student-pilots-emily-and-sondre-website-image

Emily Schøyen (FOP 20-2) og Sondre Larsen (FOP 21-1)

Hvorfor valgte du å ta flyopplæringen ved OSM Aviation Academy?

Da OSM Aviation Academy startet opp i Arendal var det ingen tvil om at jeg skulle prøve å sende inn en søknad. Gleden var stor da jeg fikk vite at jeg var kommet inn i høstklassen 2020 og at reisen mot å bli pilot endelig kunne begynne!

Jeg hadde hørt mye positivt om skolen, så jeg gledet meg veldig til å komme i gang. En av grunnene til dette er fordi skolen planlegger å gjennomføre flyturen og teorien samtidig. Dette gir en unik mulighet til å gå fra absolutt ingen erfaring til å ha fullført din første solo på bare noen få måneder. Læringskurven på dette tidspunktet er derfor ekstrem!

I tillegg er skolen veldig flinke til å følge opp elevene for best mulig å legge til rette for hver enkelt. Dette gjør at alle kan komme gjennom det de trenger, selv om du kanskje ligger litt etter. Tiden min så langt på OSM Aviation Academy har vært helt fantastisk, og jeg ser frem til fortsettelsen.

Emily Schøyen, FOP NOR 20-2

emily-flying-in-cessna172-website-image

Emily Schøyen flyr Cessna 172 over Arendal sentrum

Klassekameratene, instruktørene, det generelle samholdet i tykt og tynt, nye læringsmål og utfordringer daglig, og ikke minst det at jeg får æren av å våkne opp hver dag og se verden fra 10 000 fot over bakken. Det er uslåelig!

Personlig har jeg gått rundt og sagt at jeg skulle bli pilot siden barneskolen, og når tiden kom for å søke var det valget mellom OSM Aviation Academy eller en eller annen skole i utlandet. Og da jeg fikk beskjed om at jeg ble tatt opp til programmet, var det som å vinne i lotto. Dette er en av verdens beste pilotskoler for en grunn, og det er akkurat det vi får oppleve hver dag i form av flyging, teorioppsett, og veldig personlig oppfølging generelt. Alle på skolen er der med samme mål og ambisjon, som igjen skaper et upåklagelig samhold, både teoretisk og etter skoletid.

Sondre Larsen, FOP NOR 21-1

Hvordan er det å studere i Arendal?

Arendal er egentlig ganske fantastisk. Skolen ser fantastisk ut, flyplassen vi har her er bokstavelig talt perfekt for trening. Og naturen er vakker, selv på bakkenivå! Gamle hus, brygger og en vakker kystlinje. Tenk deg hvordan det ser ut fra 6000 fot over! Min favoritt ting om dette stedet er sannsynligvis de sene kveldsturene langs kysten, det er bare utrolig vakkert.

Sondre Larsen, FOP NOR 21-1

arendal-from-aircraft-view-website-image

Aerial foto av Arendal by i en Cessna 172

Del dine beste råd til de som vurderer å satse på en pilotkarriere 

Det kan virke som en stor sjanse når alt du leser om er hvor vanskelig det er for piloter å få jobb, eller hvor mange som har mistet jobben på grunn av korona osv. Men realiteten, som vanligvis ikke nevnes, er at du har utallige jobbmuligheter som pilot. Enten er det å jobbe for et flyselskap, last, instruere som fly- eller teori-intruktør eller parahopping, bare for å nevne noen.

Og hele opplevelsen av å våkne opp daglig og sveve på toppen av skyene i to år får deg nesten til å glemme at du er på et akademi for å ta en grad. Hvis du har den minste interesse for å bli pilot, søk på OSM Aviation Academy, og er du så heldig å bli akseptert, har du livets tid, resten av livet.

Sondre Larsen, FOP NOR 21-1

student-pilots-arendal-standing-next-to-cessna172-featured


Noen siste merknader til norske startsborgere…

Visste du at du som norsk statsborger kan få studiemidler og lån gjennom Lånekassen mens du studerer det integrerte «Airline Rady Pilot» programmet? Dette skyldes at akademiet er godkjent som yrkesopplæringsleverandør av NOKUT.

Les mer om studielånene og finansieringen fra Lånekassen her.

Del på: