Logo

Meny

Hva skjer på din første flymedisinske undersøkelse klasse 1?

Hvis du vurderer en karriere som kommersiell pilot, trenger du en legeattest klasse 1. Det er enkelt og greit fordi du skal være ansvarlig for sikkerheten til passasjerene og lasten du frakter, og da må du vite om du er skikket til å fly!

Ifølge europeiske bestemmelser må du gjennomføre undersøkelsen hos en Aero Medical Centre (AMC), og det vil ta en hel dag. En EASA Class 1 Medical Examination må være gjennomført og godkjent før du kan starte på pilotutdannelsen din hos oss. 

Under den medisinske undersøkelsen vil du få en fullstendig vurdering av helsen din, som inkluderer synstest, hørselstest, test av hjertefunksjon, blod- og urinprøver og en generell helseundersøkelse.

  • Syn: Her måles synet, fargesynet, blindsoner og problemer med synet som kan hindre deg i å utføre dine plikter som pilot (briller er lov i enkelte tilfeller).

  • Hørsel: Her måles hørsel ved å ta et audiogram. Man tar også en balansetest og bihulene sjekkes.

  • Hjerte: Her måles hjertet ved hvile-EKG.

  • Blodprøver: Her måles kolesterol og hemoglobinnivået.  Det måles for å se at du har god nok kapasitet til å transportere oksygen rundt i kroppen. Din evne til å frakte oksygen rundt i kroppen er viktig for å ikke besvime når du flyr.

  • Urinprøve: Her måles lekkasje av blod og sukker i urinen. Det kan være en indikator på diabetes. Det testes også for medisiner og andre stoffer om det skulle være nødvendig.

  • Generell helseundersøkelse: Lytter til hjertet og lunger, sjekker reflekser.

Du må også fylle ut en spørreundersøkelse om helsen din og din medisinske historie, som om du tar faste medisiner eller har allergier. Forvent også spørsmål om slektningers helsetilstand eller om det er noen sykdommer i familien.

 

 

 

HVA KAN JEG FORVENTE MEG PÅ UNDERSØKELSEN?

I denne videoen gir vi deg en gjennomgang av hva du kan forvente deg på din første EASA Class 1 medical undersøkelse. 

VÆR ÆRLIG …

En ting som er ekstremt viktig å huske på når du skal på din første flymedisinske undersøkelse er at du må være ærlig. Vær ærlig når du svarer på spørsmålene relatert til din egen medisinske historie. Selv om du er redd for utfallet, fortell alltid sannheten. Dersom du ikke gjør det, kan det ende i et rettslig spørsmål hvis du har løyet og noe skulle skje.

Målet med alle disse testene og evalueringene er i bunn og grunn å sjekke at du er frisk nok til å få legeattest klasse 1. Men du trenger ikke å være 100 % frisk, du kan for eksempel ha redusert syn som du korrigerer ved bruk av briller eller kontaktlinser.

HVOR KAN JEG UTFØRE EN SLIK UNDERSØKELSE?

Norges Flymedisinske Senter, har i mange år utført flymedisinske undersøkelser. De har som alltid den korteste ventelisten i Skandinavia og de beste prisene for EASA examination class 1. Denne undersøkelsen må bestås, for å kunne bli godkjent til å starte på vår skole. Undersøkelsen trenger ikke å være gjennomført før du søker om skoleplass, men må være bestått før skolestart. Vi anbefaler dog at du tar din flymedisinske undersøkelse så tidlig som mulig.

Norges Flymedisinske Senter tar imot Nordmenn, Svensker og Dansker uten ekstra kostnader. Senteret holder til sentralt i Oslo sentrum. 

Del på: